Wednesday, June 29, 2011

Wanita ada 'radar gay'

Assalamualaikum....


Bernama:
TORONTO, Kanada - Sekiranya seorang wanita berkata, dia boleh mengecam lelaki gay dengan hanya memandangnya, dakwaan tersebut sememangnya benar, lapor sebuah akhbar semalam.
Kebolehan tersebut, kata mereka, paling kuat apabila wanita berada dalam fasa subur dan teruja untuk melakukan hubungan intim.

Sekumpulan saintis University Toronto, Kanada menyatakan, wanita memiliki naluri yang berfungsi seperti 'radar gay' untuk membantu mereka mengecam lelaki homoseks dengan hanya memandang wajahnya.

Penemuan unik itu berdasarkan tiga eksperimen melibatkan 40 wanita yang mana mereka diberikan gambar 80 lelaki mengandungi ekspresi wajah yang sama.

Para penyelidik seterusnya mendapati mereka dapat mengecam lelaki gay dan bukan gay dalam gambar-gambar itu.

Ketua kajian berkenaan, Profesor Nicholas Rule berkata, kebolehan semula jadi wanita dalam kajian itu didorong keinginan mereka untuk mencari pasangan dan memiliki anak.

"Namun, naluri wanita tidak ketara apabila dia diminta untuk mengecam kecenderungan seks wanita lain," katanya. - Agensi


Petikan diatas diambil daripada Kosmoonline.com atau klik sini untuk membaca artikal berkenaan.

Waahh!! mcm xcaya jer apa yg aku baca di artikal berkenaan...teliti betulla diorang nir sampai buat kajian itu kajian ini.... Tapi bagi aku adalah kita tak perlu memiliki syak prasangka buruk terhadap seseorang itu....klo perlu ada pon sikit-sikit saja untuk mengelakkan daripada ditipu... Tak kisah bagi pihak lelaki atau perempuan..Lgpon menurut islam perasaan perasangka buruk adalah berdosa. Bagi wanita yang mempunyai "Radar" yg mcm mner kajian di kanada dibuat, tidak salah jika anda mempuyai "Radar" yang sebegitu tetapi jangan la anda percaya seratus peratus terhadap "Radar" anda itu kerana bg aku la kan lebih baik anda mencari bukti sebelum menurutkan "Radar" anda itu... Alahaii kesiannyalah lelaki yg tidak bersalah(lelaki starigh) terkene "Radar" yang mcm tu(Lelaki homoseksual)...Oleh itu, kita lah berhati-hati menilai sesuatu sebelum mengeluarkan sesuatu keputusan ataupun tindakkan yang betul...


0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...